Try & Hire

Hvis du vil hyre en ny medarbejder, men gerne vil afprøve vedkommendes kompetencer og faglighed inden du fastansætter ham/hende, er et Try & Hire-forløb oplagt. Her kan du prøve medarbejderens kompetencer af og så senere fastansætte vedkommende, hvis du føler, at der er et godt match.

Hvad er Try & Hire?

Try & Hire fungerer ved at du opretter en profil på vores hjemmeside, Kandidaterne.dk. Det er her vi finder dig. Du skal oprette dit CV og udfylde det så godt som muligt. Det er vigtigt, at du skriver alle dine kompetencer, også dem du måske ikke tror er så vigtige. Ofte kan du meget mere end du tror, og det er vigtigt at holde alle muligheder åbne.

En virksomhed dukker op, de mangler en medarbejder, men har svært ved at lave en fastansættelse med det samme, fordi de ikke kan vurdere kompetencerne inden ansættelsen. Når der er en virksomhed, der mangler dine kompetencer, kommer der et match mellem jer. Næste skridt er, at vi afholder en samtale, hvor vi lærer dig og dine kompetencer meget bedre at kende, så vi bedre kan sammenligne dig med den person, som virksomheden søger. Hvis vi vurderer, at dine kompetencer lever op til dem virksomheden har brug for, kan du blive ansat i et vikariat i virksomheden. Det kan vi som vikarbureau nemt klare. Vikariatet kan have forskellig varighed, nogle varer fire uger, andre varer tretten. Det er noget vi og virksomheden aftaler.

Meningen med vikariatet er, at du efter forløbets afslutning kan fortsætte i virksomheden, nu som fastansat. Du er hermed kommet i job gennem et vikariat, og matchet gennem vores hjemmeside. Jo mere veludført dit CV er, jo lettere er det for os at finde et match til dig, som passer til det både dig og arbejdsgiveren ønsker.

Det er en utraditionel måde at rekruttere på, fordi virksomheden får lov at undersøge den arbejdssøgendes kompatibilitet med virksomhedens arbejdsgang, mens den arbejdssøgende har mulighed for at lære virksomheden at kende.

Der er selvfølgelig aldrig garanti for at et vikariat kan følge til en fastansættelse, da det handler om både kemien mellem de to parter, og selvfølgelig også de kompetencer der søges og de kompetencer der tilbydes. Dog ender de fleste Try & Hire-vikariater i vores vikarbureau i en fastansættelse.

Hvorfor er Try & Hire en fordel for den arbejdssøgende?

Try & Hire er ideel for arbejdssøgende, fordi man får en blød overgang til virksomheden, hvor virksomheden har overskud til at sætte den arbejdssøgende ind i rutinerne og arbejdsopgaverne, uden presset for at skulle præstere fuldt ud fra første dag.

Derudover har den arbejdssøgende bedre mulighed for at prøve noget der måske ikke er helt vant, og som lige skal læres. Vi har som vikarbureau stor erfaring med stillinger, der starter i et Try & Hire forløb. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil videre mere om Try & Hire.

Hvorfor er Try & Hire en fordel for virksomheden?

Try & Hire er ideelt for virksomheden, der har svært ved at lave en fastansættelse, uden først at undersøge medarbejderens kompetencer. Det er en god mulighed for at introducere vikaren til virksomheden og dens opgaver, og samtidig ikke bruge ressourcer på medarbejderadministration, da det er noget vi tager os af gennem hele forløbet. Finder I ud af at I vil foretage en fastansættelse, er medarbejderen allerede oplært i de nye opgaver, og kan derfor gå direkte i gang som en fastansat del af virksomheden. Kontakt os gerne, hvis I vil vide mere om Try & Hire og mulighederne derigennem.

Det kan være, at I har svært ved at kende kandidaterne og deres kvalifikationer på forhånd. Ved Try & Hire lister I jeres behov til en kommende medarbejder og matcher vi jer med den bedst mulige kandidat og tager dem ind til en samtale. Vi har som vikarbureau netop masser af erfaring med Try & Hire forløb.

Eksempler på Try & Hire

Dette er ikke rigtige historier, men blot eksempler på hvordan Try & Hire kan fungere i praksis.

Virksomhed søgte So-Me-manager

En mindre virksomhed ville gerne bevæge sig ud i sociale medier, for at få bredere muligheder for markedsføring af deres produkt. Ingen af de nuværende medarbejdere havde erfaring med markedsføring på sociale medier, men skridtet mod en fastansættelse virkede for stort, fordi de ikke kendte effekten af tiltaget på forhånd, eller hvordan deres kunder og omkreds ville reagere på tiltaget. De fik ansat en vikar der havde flere års erfaring med SoMe og som kunne gå til jobbet med en ny vinkel. Vikariatet varede i 13 uger, og virksomheden besluttede sig for at fastansætte vikaren, på grund af den gode kemi samt den yderst positive effekt som forløbet havde haft.

Jobsøgende søgte nye udfordringer

En jobsøgende som før havde arbejdet med tilberedning af mad på en grill-café, søgte nye udfordringer i en lignende branche. I forbindelse med sygdom i virksomheden, tilbød en smørrebrødsforretning et vikariat til den jobsøgende, hvor man ville blive oplært gennem forløbet. Forløbet havde stor succes, og den jobsøgende er blevet fastansat og tilbudt efteruddannelse for at have de helt rette kompetencer til at kunne arbejde i virksomheden. Det var en god blanding af gå-på-mod og gode ideer, der fik den nye ansatte til at passe perfekt ind i virksomheden.

Restaurant søgte kok med viden om skaldyr

Det rigtige køkken kræver den rigtige kok. En restaurant søgte en kok med stor viden om skaldyr, til at udvide køkkenets menu. En kok var efter længere tids sygdom klar til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. De var det perfekte match, og efter et kortere vikariat, blev kokken fastansat i virksomheden.

Smilende receptionist søgte job i hotel-branchen

Efter mange år i bureau, søgte denne receptionist et nyt miljø. Hotelbranchen var målet. En hotelkæde søgte en receptionist til natarbejde, der havde gå-på-mod og overskud. Efter et længere vikariat på grund af barsel, blev receptionisten ansat fast på et andet hotel i kæden, og faldt godt til, på trods af ansættelse på et andet hotel, i stedet for det første. Personen bliver rost for sit gode humør og imødekommenhed.

Det er et godt eksempel på hvordan åbenhed kan føre til fastansættelse i drømmejobbet, selvom der laves ændringer i de første planer.

Er du den næste gode historie?

Er du vores næste gode historie? Som vikarbureau vil vi gerne matche virksomheder og jobsøgende til et Try & Hire-forløb, som forhåbentligt kan ende ud i en fastansættelse. Om du er jobsøgende i bygge-branchen og leder efter det næste projekt, eller om du er en virksomhed der mangler den helt perfekte mand eller kvinde til at vedligeholde jeres hjemmeside eller en innovativ og kreativ person til at finde på jeres nye produkt, kan vi hjælpe jer med at finde den helt rette løsning. Så er drømmejobbet inden for rækkevidde.

Indhold:

Kontakt os

Tøv ikke med at tage kontakt til os,
vi tager gerne en uforpligtende snak med dig.

* Skal udfyldes
User
Subject
Email
Phone