Rekruttering

Hvad er rekruttering?

Rekruttering handler om at finde og udvælge kommende medarbejdere til en virksomhed. Processen kan være tidskrævende, og det kan være svært at finde de helt rigtige til jobbet, hvis man ikke har kendskab eller erfaring med at rekruttere. Rekruttering bliver på normal vis foretaget af en HR-afdeling i en større virksomhed, en afdelingsleder eller en fra ledelsen i mindre virksomheder. Målet er at finde den bedst egnede til jobbet, og som passer ind i virksomhedens mønster og behov.

Det er en god idé at benytte sig af en rekrutteringsvirksomhed, der har forstand og meget erfaring med at matche virksomheder og personligheder. En rekrutteringsvirksomhed kan undersøge kandidaterne mere end I kan som virksomhed, fordi vi er eksperter i at aflæse mennesker og tydeligt kan se om en person passer til virksomheden eller ej.

Rekruttering fra virksomhed til jobsøgende

Når en virksomhed rekrutterer, foregår det oftest således. Der opstår et behov for en ny medarbejder. Det kan enten være til en fastansættelse på grund af vækst eller omrokeringer, eller til en begrænset stilling i form af et vikariat, for eksempel i forbindelse med barsel, orlov eller sygdom. Derefter bliver der oftest fremstillet et jobopslag af den ene eller den anden slags. Det kan være en fysisk annonce, der trykkes i en avis eller et andet fysisk medie, en annonce der kan findes på sociale medier som Facebook og LinkedIn eller et opslag på diverse job-hjemmesider. Når ansøgningerne begynder at komme ind, udvælges de mest relevante kandidater. Det er meget forskelligt hvor mange der udvælges til en samtale, men oftest ligger nummeret på mellem fire og otte kandidater.

Til samtalen vurderes kandidaten gennem samtale og måske en personlighedstest. Det er forskelligt hvem der deltager i samtale, men det er ofte en leder og måske den mellemleder der er tættest på den kommende ansattes arbejdsområde.

Nogle gange kan der indkaldes til en ny samtalerunde, hvor de mest kvalificerede kandidater går videre i processen, det er ofte også her at eventuelle tests finder sted. Herefter udvælges den kandidat, som ledelsen finder mest kompatibel med virksomhedens behov og værdier, og næste skridt er forhandling om kontrakt.

Nogle gange kan der forekomme prøveperioder, der er til for at beskytte virksomheden, hvis det viser sig at den ansatte slet ikke egner sig i virksomheden, enten på grund af miskommunikation, trivsel eller manglende kompetencer eller kvalifikationer. Det er derfor vigtigt at man er ærlig gennem hele ansættelsesprocessen, så tilfælde som disse kan undgås. Det er både spild af tid for virksomheden og for den ansatte, og det gavner under ingen omstændigheder den ansattes CV.

Hvorfor ikke benytte en rekrutteringsvirksomhed i stedet?

Man kan også benytte sig af et rekrutteringsfirma i stedet. Så klarer de hele processen, fra at finde de første kandidater, til at foretage det afsluttende match, der kan føre til en fastansættelse i virksomheden.

Jobsøgende til virksomhed

Når man er jobsøgende, er der flere forskellige måder at søge job på. For eksempel kan man søge uopfordret til en virksomhed man godt kunne tænke sig at arbejde hos. Det er ikke altid at uopfordrede ansøgninger giver succes, men nogle gange giver det pote, enten fordi virksomheden kan se at de mangler en med de kompetencer, eller fordi de er imponerede over ansøgningen og kan bruge kompetencerne i virksomheden. Har man mod på det, kan man også møde fysisk op på en arbejdsplads med en ansøgning. Det giver ofte et godt indtryk af åbenhed og gå-på-mod, hvilket er vigtigt i mange jobs. Man skal dog være opmærksom på reglerne omkring persondataloven, som har helt specifikke regler for hvordan og hvor man må aflevere fysiske ansøgninger, så dine oplysninger er beskyttede. Det er dog altid muligt at gå til en virksomhed, blot for at præsentere sig selv.

Man kan også søge et job gennem forskellige jobportaler. Når man lægger sit CV på nettet, er man synlig for virksomheder der mangler de kompetencer man kan tilbyde, og de kan tage kontakt til dig eller du kan tage kontakt til dem. Når man laver ansøgninger på nettet, er det vigtigt at man viser sig selv på en måde der er retvisende. Det er let at pynte på sine kompetencer på en ansøgning på nettet, men det er vigtigt at huske at man også skal kunne præstere når det gælder. Det er let at søge jobs på nettet, men det kan være tidskrævende, og ofte finder man ikke sit drømmejob lige med det sammen, fordi hjemmesiden ikke har fysiske relationer til de forskellige virksomheder.

Ved rekrutteringsvirksomheden Kandidaterne, plejer vi vores forhold og netværk med virksomhederne, og er derfor klar til at matche dig med virksomheden der har dit drømmejob. Hos os opretter du en profil med dit CV, og vi rådgiver og vejleder dig gerne i retning af dit nye drømmejob. Længere nede på siden kan du læse mere om hvorfor du skal vælge os som din nye jobsøgningsportal og hvordan vi kan hjælpe på en måde andre virksomheder ikke kan.

Man kan også søge gennem annoncer på virksomhedernes hjemmesider. Mange større virksomheder har også en jobdatabase, hvor de lægger tilgængelige jobs ind, hvor den jobsøgende så kan søge jobbet direkte igennem databasen. Disse store virksomheder har ofte en række krav som er forskellige fra andre virksomheder, og kompetencer som de vægter specifikt i forhold til deres værdier.

Hvorfor bruge Kandidaterne?

Hos Kandidaterne har vi stor erfaring med at sammensætte virksomheder med personligheder der passer dertil, og ikke blot at besætte en stilling. Vi gør os umage for at finde den rigtige person til jobbet. Derudover vægter vi at den jobsøgende finder sit drømmejob, eller bliver skubbet i den rigtige retning dertil. Kandidaterne forener virksomheder med seriøst jobsøgende, som ønsker nye eller flere udfordringer.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du mener at vi kan hjælpe dig med at finde dit nye drømmejob, eller hvis du er interesseret i at blive vikar hos os. Derudover kan vi hjælpe jeres virksomhed med at finde de helt rigtige medarbejdere til virksomheden, som både passer til jeres mentalitet og som har de kompetencer I behøver.

Indhold:

Kontakt os

Tøv ikke med at tage kontakt til os,
vi tager gerne en uforpligtende snak med dig.

User
Subject
Email
Phone