Tekniker - specialiseret inden for teknik branchen ⬇
BLIV RINGET OP

Tekniker

Lej en Tekniker
hos Kandidaterne

Mangler du en faglært Tekniker til din virksomhed? Hos Kandidaterne sender vi dagligt dygtige Teknikerud til vores kunder. Vores Tekniker er faglærte og har masser af erfaring inden for faget. Skal vi også finde en elektriker til dig?

Hvad er en tekniker?

Der findes flere forskellige typer af teknikere. En tekniker har viden inden for et område, og de kan foretage reparationer, vedligehold og justeringer af det område, de er specialiserede i. Disse områder kan for eksempel være VVS, datateknik eller industriteknik. Grunden til at der findes så mange forskellige teknikere, er fordi, det kræver stor viden om deres område for at kunne udføre fyldestgørende og tilfredsstillende reparationer af produkterne, maskinerne, apparaterne og meget andet. Derfor får man bedst viden af at specialisere sig i et enkelt område, så man også kan følge med den konstante udvikling, der følger de fleste arbejdsområder.

Datatekniker

En datatekniker kaldes i visse forbindelser også en IT-tekniker. Datateknikeren arbejder både med at reparere og vedligeholde hardware og software. En datatekniker kan både være ansat i en IT-virksomhed, der udfører support- og konsulentarbejde for andre virksomheder, eller være fastansat i en virksomhed, hvor teknikeren står for den daglige drift af virksomhedens netværk, elektronik og forskellige systemer. De benytter sig af forskellige måleinstrumenter og analyseværktøjer til at finde elektronikkens fejl, og arbejder derefter på en løsning. Der kan også være tale om, at der blot skal laves opdateringer og sikkerhedstjek, der skal sørge for, at der ikke opstår nye fejl og problemer. Der er hele tiden stor udvikling på området, og det er vigtigt, at datateknikeren følger med udviklingen for eksempel ved at holde sig opdateret gennem produkternes manualer og fabrikanternes materialer. En datatekniker kan også være med til at udvikle nye programmer. Dette foregår oftest på bestilling. Man skal også være med til at installere nye produkter, og sørge for, at medarbejderne ved, hvordan de skal benytte de forskellige elektroniske værktøjer.

VVS-tekniker

VVS-teknikere kan være ansat i en selvstændig virksomhed eller i entreprenørvirksomheder eller byggefirmaer. VVS-teknikeren laver - i modsætning til VVS-montøren - hovedsageligt opgaver, der omhandler ventilationsinstallationer; naturligvis foruden vandinstallationerne. Dette er både i private hjem og hos offentlige institutioner og virksomheder. De er med i hele processen; fra tegningerne laves, til der udarbejdes tilbud, og til installationen finder sted, og arbejdet evalueres. VVS-teknikeren har kompetencer inden for at styre projekter og have overblik over hele arbejdet. De kan lave beregninger af tid, omkostninger og brugen af materialer, mens de også kan uddelegere de forskellige opgaver til montører og installatører. Derudover kan de lave inspektionsarbejde, hvor de godkender og finder fejl i tidligere installationer. De laver ligesom de andre teknikere også reparationer og vedligeholdsopgaver af blandt andet ventilationsanlæg, luftkanaler og lignende.

Elektrotekniker

En elektrotekniker arbejder med elektromotorer. Formålet er at reparere disse, som ofte indgår i forskellige maskiner. Man arbejder i flere felter på tværs af stærk- og svagstrøm samt elektronik og mekanik. Man kan både arbejde med mindre maskiner og større maskiner, hvor der indgår dynamoer og generatorer. Dette kan være alt fra svejsemaskiner og gearmotorer til transformatorer, koblingsmotorer og meget andet. Disse maskiner og motorer opererer både på brændstof, mens andre bruger strøm. Derfor kommer man til at arbejde med at reparere flere forskellige motorer. Man kan også fabrikere nye dele til maskinerne, hvilket ofte foregår på værksteder, der hvor man arbejder. Nogle elektroteknikere arbejder med at blive sendt ud på opgaver hos en kunde, mens andre er fastansat i en virksomhed. Dette kan for eksempel være på et skibsværft eller hos Forsvaret. Elektroteknikere laver reparationer og udskiftninger og arbejder til tider under tidspres, hvis der er tale om for eksempel skibsbyggerier.

Industritekniker

En industritekniker arbejder på fabrikker og værksteder, hvor der fremstilles maskiner og robotter til at lave produktionsarbejde. Dette er primært i og til jern- og metalindustrien. En industritekniker er både med til at udvikle og fremstille maskinerne og afhængigt af, hvad en kunde ønsker, kan industriteknikeren både fremstille automatiserede maskiner, der styres af robotter, eller maskiner, der skal styres manuelt af en medarbejder. Industriteknikeren kan også være ansat til at fremstille reservedele eller andre dele til for eksempel skibsmotorer og lignende. De arbejder også med at identificere fejl og reparere dem.

Man er også med til at programmere de maskiner, man fremstiller. Dette betyder, at man skal lære maskinerne og robotterne at kunne følge en række kommandoer og for eksempel skære jern i nogle helt bestemte og præcise mål.

Lignende stillinger

Der findes flere stillinger, der minder om teknikerens. Blandt andet serviceteknikeren der løser mere rutineprægede tjek af de samme produkter som teknikeren. En servicetekniker arbejder med at køre ud til kunder og lave servicetjek på deres apparater, maskiner og andre produkter. Der findes både serviceteknikere, der arbejder med elektronik i mindre format, og nogen der arbejder med robotteknologi, elevatorer og rulletrapper, ventiler og pumper, vindmøller og meget andet.
Der er også IT-supporteren, der skal have stor viden om både hardware og software, og som arbejder med mange forskellige kunder. 

Tekniker

Få et uforpligtende
tilbud på en Tekniker

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent