En montør er ekspert i installationer inden for eget felt 🛠
BLIV RINGET OP

Montør

Lej en Montør
hos Kandidaterne

Har du brug for en montør af den ene eller anden art? Montører kan hjælpe med mange forskellige ting inden for montering. Vi har både sendt VVS-montører, energi-montører og køletekniker ud til danske virksomheder. Vi kan derfor også hjælpe din virksomhed med at finde den montør, som du har brug for.

Hvad laver en montør?

Der findes mange forskellige typer af montører. Montører bliver i nogle stillinger også kaldet for teknikere. En montør laver installationer af forskellige materialer og elektriske systemer. Det kan for eksempel være VVS til et badeværelse, et køkken eller montage af de køleanlæg, der bruges i slagtehuse, dagligvareforretninger og mange andre steder. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige montørstillinger, der findes.

VVS-montør

En VVS-montør arbejder med mange forskellige typer af montage - ikke kun montage af toiletter og brusekabiner. Her findes blandt andet opgaver som at arbejde med tage og facader i metal, samt installation af alt fra rør og pumper til energianlæg og kedler. Nogle VVS-montører beskæftiger sig udelukkende med ét af disse områder, mens andre dygtiggør sig i flere forskellige områder. Man kan også vælge at beskæftige sig udelukkende med beboelsesejendomme eller institutioner som sygehuse eller i industrien i produktionsanlæg og på fabrikker.

VVS-montøren laver installationer af de rør, der bruges til at tilslutte afløb og vandforsyning. Dette kan både være i store og små forhold. Det kan for eksempel være at tilslutte håndvaske og toiletter eller vandmålere, varmeanlæg og meget andet. Derudover kan man arbejde med at lave tagarbejde eller montere eller renovere facader. Hvis man har specialiseret sig i at arbejde med dette, kaldes man også en tag- og facademontør. Det er denne stilling, der også bliver kaldt for blikkenslager. Her arbejder man med pladearbejde og montage af bly, kobber og zinkplader på bygningskonstruktioner. Dette indebærer blandt andet lodning og svejsearbejde. Man arbejder også med at lave tagrender og inddække skorstene, vinduer og meget andet med metaller.

Industrimontør

En industrimontør arbejder med montage i større grad. Industrimontøren kan arbejde med nogle af de samme komponenter som de andre montører, og især de opgaver som VVS-montøren laver, men gør det i større proportioner. Dette kan for eksempel være til et gymnasium, til en fabrik eller andet produktionsanlæg eller til et sygehus. Her arbejder man med at svejse rør og lignende. Industrimontøren arbejder som regel med materialer som stål, plast og aluminium.

Energimontør

En energimontør arbejder med at lave installationer af varmeanlæg og lignende i boliger og andre bygningskonstruktioner. Dette kan for eksempel være varmtvandsbeholdere eller pillefyr, fjernvarme eller naturgas. Man er også med til at udfase de oliefyr, der findes i de danske boliger over hele landet. Derudover kan man arbejde med solvarmeanlæg og anlæg til jordvarme.

En stilling der minder om energimontørens er ventilationsmontøren. En ventilationsmontør arbejder med at samle og installere klimaanlæg. De foretager både montagen af anlægget samt den installation, der hører med. Det kan være, at der skal sættes rør eller kanaler op i bygningen. Derudover kan de også lave målinger af klimaforholdet i en bygning, og sørge for, at der bliver lavet de nødvendige ændringer for at få et godt indeklima i bygningen.

 

Montør

Få et uforpligtende
tilbud på en Montør

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent