Industriingeniør - rådgiver i udviklingen af produkter ⬇
BLIV RINGET OP

Industriingeniør

Lej en Industriingeniør
hos Kandidaterne

Mangler du en faglært Industriingeniør til din virksomhed? Hos Kandidaterne sender vi dagligt dygtige Industriingeniørud til vores kunder. Vores Industriingeniør er faglærte og har masser af erfaring inden for faget. Skal vi også finde en elektriker til dig?

Hvad laver en industriingeniør?

En industriingeniør arbejder i nogle af de forskellige industrier, der findes rundt omkring i landet. En industriingeniør kan derfor arbejde med mange forskellige ting, og man kan have andre opgaver end andre ingeniører, der arbejder i andre industrier, virksomheder eller organisationer. Der findes også mange ingeniører i de forskellige industrier, der hovedsageligt beskæftiger sig med at rådgive virksomheder i udviklingen af nye produkter og lignende. Nedenfor kan du læse mere om, hvad en rådgivende ingeniør laver og et eksempel på en industriingeniør, kødindustriingeniøren.

Rådgivende ingeniør

En rådgivende ingeniør arbejder med projekter; for eksempel som projektleder eller andre former for rådgivning og planlægning af forskelligt ingeniørarbejde. Der findes mange brancher og virksomheder, der kan gøre brug af en rådgivende ingeniør for eksempel i bygningskonstruktion, men også i produktudvikling eller analyse. En rådgivende ingeniør kan have en baggrund i mange forskellige ingeniør-grene. Det kan for eksempel være en ingeniør, der er uddannet inden for bygningskonstruktion, eller en der arbejder med software eller robotteknologi. Den rådgivende ingeniør hjælper sine kunder med at opnå viden indenfor et bestemt fagområde, og ingeniøren kan være behjælpelig med alt fra analyser til vurderingssager, mens andre er helt inde i udviklingsprocessen og fungerer som et del af et projektteam - til tider som projektleder. Det er vigtigt, at den rådgivende ingeniør kan bidrage med ekspertviden, da kunden forventer at ingeniøren kommer med realistiske vurderinger og kan agere som en professionel del af et team. Det er derfor også ingeniører, der har flere års erfaring på et område, der vælger at arbejde som rådgivende ingeniører.

Den rådgivende ingeniør findes i mange forskellige områder. De kan arbejde med geologi og biologi eller med jern og metal. Nogle rådgivende ingeniører arbejder i medicinalindustrien, mens andre arbejder med softwareprogrammering eller robotteknologi og Artificial Intelligence. Der er også nogen, der arbejder med byer og vækst.

Det er både virksomheder, organisationer og den offentlige sektor samt regeringer, der gør brug af rådgivende ingeniører. Dette kan for eksempel være til forebyggende arbejde, der skal hindre naturkatastrofer, eller i det mindste sørge for at bebyggede områder bedre kan klare naturens kræfter. Det kan for eksempel være at styrke dæmninger eller sørge for, at højhuse bliver bygget med materialer, der bedre kan modstå rystelserne fra jordskælv. Der er også mange rådgivende ingeniører, der arbejder med at udvikle produkter, der er bedre for miljøet; både ved at være produceret af og med mere naturlige materialer eller udvikle materialer, der er bedre for miljøet.

Nogle rådgivende ingeniører arbejder freelance, altså uden en fastansættelse, og kan tilknyttes forskellige projekter. En fordel ved dette er, at ingeniøren selv har indflydelse på, hvad man kommer til at arbejde med. Man kan også være ansat i regeringer eller diverse styrelser eller ministerier. Andre rådgivende ingeniører er ansat i ingeniørvirksomheder, hvor de kan samarbejde med andre ingeniører af forskellige arbejdsområder.

Kødindustriingeniør

Når man arbejder som kødindustriingeniør, arbejder man naturligvis med kød og kødprodukter. Dette kan både gøres på større slagterier, i laboratorier og hos organisationer som Fødevarestyrelsen eller andre dele af den offentlige sektor.

En kødindustriingeniør kan have flere forskellige arbejdsområder. Ofte har man at gøre med flere dele af kødproduktionen, men også processen inden og efter kødet slagets og bearbejdes. Nogle kødindustriingeniører arbejder med kontrol af kødvarer og -produkter, mens andre beskæftiger sig med kontrol af produktionsprocessen. Der er også nogen, der arbejder med processen inden kødet slagtes, og de faktorer der spiller ind på kvaliteten af det slagtede kød. Derudover er der andre kødindustriingeniører, der arbejder med kundekontakt og salg, mens andre arbejder med administrativt arbejde eller undervisning i slagtning, anatomi eller hygiejne. Der kan også indgå forskning i stillingen, hvor man kan undersøge alt fra kød- og muskelsammensætning til kvalitet og forbedringsmuligheder. Der er også nogen, der arbejder med sygdomme og dyrevelfærd.

Kødindustriingeniører kan også arbejde med kvalitetskontrol af kødprodukter, der skal eksporteres til udlandet for eksempel svinekød eller det kød, der importeres, og de områder kødet kommer fra. Arbejder man med import og eksport, skal man derfor også have viden om kødindustrien i andre lande, og under hvilke forhold og miljøer dyrene kommer fra og bliver slagtet og bearbejdet i. Da danske slagterivirksomheder også har afdelinger i andre lande end Danmark, kan man derfor også arbejde som kødindustriingeniør i udlandet. Arbejder man i Danmark, kan det også være i en international orienteret stilling, da Danmark producerer størstedelen af sit kød til udlandet. Markedet består af forholdsvis få spillere, der alle er forholdsvis store.

Kødindustriingeniører kan også arbejde med andet end selve kødet. Der er en stor del af produkter og procedurer, der følger med i kødindustrien, og her gælder det om at følge udviklingen tæt. Det betyder, at der er nogle industriingeniører, der arbejder med alt fra de konserveringsmidler, der bliver brugt i kødet, og den medicin som dyrene får, mens der også er kødindustriingeniører, der arbejder med den emballage, som kødet pakkes i, og blandt andet hvordan man kan gøre det mere miljørigtigt. Kødindustriingeniører arbejder også med andre elementer end udviklingen af nye produkter. Dette kan for eksempel være laboratorieledelse, hvor man samarbejder med laboranter om at teste råvarer og deres sammensætninger. Man kan også tjekke kødets kvalitet og teste for sygdomme i kødet og lignende. Der er også nogen, der arbejder på selve slagterierne, hvor de foretager kvalitetsstyring af de forskellige råvarer, og ser om de lever op til ledelsens og Fødevarestyrelsens krav og kvalitet. Der er også nogen, der arbejder med driften af slagterier eller laboratorier, hvor man herunder også kan arbejde med logistik samt planlægning af produktionen på slagteriet.

Der er også nogen kødindustriingeniører, der arbejder med salg eller forhandling, hvor man laver aftaler med kunder og leverandører, og hvor man kan have korrespondance med myndigheder og styrelser.

Arbejdet handler dog meget om at lave kontrolopgaver, og der er også mange administrative opgaver, der skal løses. Dette er for eksempel at skrive rapporter, attester til godkendelse, samt dokumentation af fund i råvarerne. Informationen skal også formidles til andre parter for eksempel myndigheder, kunder eller leverandører.

Der er også forskning i branchen, der varetages as Danish Meat Research Institute.

Industriingeniør

Få et uforpligtende
tilbud på en Industriingeniør

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent