Blikkenslager - specialiseret i montering af tag og facader ⬇
BLIV RINGET OP

Blikkenslager

Lej en Blikkenslager
hos Kandidaterne

Mangler du en faglært Blikkenslager til din virksomhed? Hos Kandidaterne sender vi dagligt dygtige Blikkenslagerud til vores kunder. Vores Blikkenslager er faglærte og har masser af erfaring inden for faget. Skal vi også finde en elektriker til dig?

Hvad er en blikkenslager?

Blikkenslageren kendes efterhånden mere under jobbets nyere navn, tag- og facademontør. Nogle af jobbets opgaver inkluderer blandt andet at fremstille og montere nedløbsrør, tagrender og lignende. Derudover forarbejder de metalplader og laver forskellige former for facade- og tagdækning i plader med alt fra kobber og zink til aluminium og meget andet. De kan også lave opgaver som at inddække vinduer i taget og skorstene. Udover at arbejde med nyere byggerier på tage og facader, kan der også forekomme opgaver i restaurering af ældre og historiske bygningsværker som slotte og herregårde. Derudover kan man løse nogle mindre opgaver der normalt er tilknyttet VVS-montører og -installatører, på trods af at de to jobs ikke er ens. VVS- og blikkenslagernes uddannelse er tilknyttet en del af tiden, hvor de så til sidst i forløbet har mulighed for at specialisere sig i hver deres retning. Normalt siger man at VVS’eren tager sig af de ting der er inden i huset, mens blikkenslageren tager sig af opgaver på ydersiden af huset. Dette kan selvfølgelig godt variere, men det bedste af tiden er det et godt udgangspunkt til hvornår man skal bruge en VVS’er, og hvornår man skal bruge en blikkenslager.

Nogle af de opgaver blikkenslageren får kan blandt andet være:

· Belægning af nyt tag i forskellige metaller som zink, kobber og aluminium. Det er mureren der laver tag i sten og tegl.

· Installation af nye tage og facader i skifer

· Installation og reparation af tagrender, afløb og nedløb

· At lave forskelligt facadearbejde i kobber og zink

· Inddækning af blandt andet skorstene og kviste

· Inddækning af blandt andet skotrender, altaner, kviste og karnapper

Mange blikkenslagere kan lave opgaver indenfor VVS-faget. Når man udfører disse opgaver, skal man være sikker på at man har autorisation til at lave arbejdet. Mange VVS’ere kalder sig også for blikkenslagere, fordi uddannelserne ligger op ad hinanden og de derfor har erfaring med mange af opgaverne der skal løses som både blikkenslager og VVS’er.

Jobbet kræver at man har styr på tal og at måle og beregne. Man skal være grundig og sørge for at jobbet er udført på bedste vis. Meget blikkenslagerarbejde har betydning for bygningens holdbarhed og det fremtidige vedligehold. Et eksempel kan være hvis et tag er lagt sjusket, og det derfor trækker vand ind. Dette påvirker resten af bygningen og kan medføre både vandskade, mug og andre skader på bygningen. Også arbejder med tagrender og nedløb har betydning for bygnings holdbarhed. Blikkenslageren har derfor nogle enormt vigtige opgaver, der påvirker hele bygningen.

Cases

Nedenfor er et par cases om blikkenslagerne og deres arbejdsopgaver. Disse cases er ikke reelle opgaver, blot et eksempel på hvornår man kan benytte sig af en blikkenslager.

Tag på herregård

En gammel, bevaringsværdig herregård på Fyn skulle have lavet reparationer på det gamle kobbertag. Taget havde den karakteristiske, grønne farve fra mange års oxidering, og ejerne ville gerne beholde den smukke, kendte farve. Det betød også at de reparationer der skulle laves med de nye kobberfarvede plader, skulle falde så godt ind i omgivelserne, at man ikke kunne se hvor der var blevet foretaget reparationer. Beslutningen blev at sætte de nye plader ind på taget, så det dannede et mønster, der kunne oxidere ens, og derfor gøre reparationerne nærmest usynlige, fordi fokusset gik på det smukke, nye mønster. Arbejdet foregik over en længere periode, hvor blikkenslagerne skulle bevæge sig forsigtigt på det gamle tag.

Nedløbsrør og tagrender i flere etagers højde

En høj bygning i storbyen skulle have foretaget en opsætning af forskellige tagrender og nedløbsrør. Bygningen var adskillige etager høj, hvilket besværliggjorde arbejdet, fordi blikkenslageren både skulle være fastspændt, samt bevæge sig oppe i de store højder med de materialer der skulle sættes op. Sikkerheden var i fokus og den vigtigste del af hele arbejdsprocessen.

Inddækning af skorsten

Denne opgave gik ud på at inddække en skorsten på en ældre bondegård med stråtag. Regler for brandsikkerhed var grunden til at skorstenen skulle dækkes ind, så der ikke var fare for at røg og aske ville sætte ild til taget.

Branchen bygge & anlæg

Bygge og anlæg er en branche med mange praktiske og håndværksorienterede jobs. Her finder man alt fra murer og snedker til anlægsgartner og brolægger.

Skal man arbejde i denne branche, er praktiske kompetencer som regel et behov, samt en længere uddannelse, hvor man tilegner sig de nødvendige kvalifikationer. Dette indebærer ofte også en læreplads i en periode. Mange af stillingerne er forskellige og kræver derfor naturligvis også forskellige kompetencer. Der er i de forskellige stillinger stor brug for præcision og dygtighed, og man skal være klar på at fordybe sig i sit fag, for at skabe det bedste resultat på en opgave og for en kunde. I mange af de stillinger der er i branchen Bygge og Anlæg, er der brug for viden inden for matematik og fysik, men det er også vigtigt i flere af stillingerne at kunne have kundekontakt og lytte til ideer og ønsker fra kunderne, og bearbejde det indtil et godt resultat. Derudover skal man kunne samarbejde med kollegaer, da mange af stillingerne foregår i højder og på byggepladser af en art. Det er stillinger med fællesskab og samarbejde, og man får ofte tilknytning til et hold eller en gruppe, mens man også kan komme til at samarbejde med mange andre typer af håndværkere.

Rekruttering af blikkenslagere

Mangler du blikkenslagere til en opgave eller et længerevarende projekt? Hos Kandidaterne hjælper vi gerne med at rekruttere en eller flere blikkenslagere. Er du jobsøgende? Vi rådgiver og vejleder dig i retning af dit nye drømmejob, om det er i en fastansættelse eller i et vikariat.

Hos Kandidaterne kan vi hjælpe med både vikariater på grund af skader, orlov og sygdom i både korte og længerevarende perioder. Derudover kan vi også sørge for at rekruttere blikkenslagere til fastansættelse. Vi plejer vores netværk og vores relationer, så vi kan gøre vores bedste for at skabe det perfekte match mellem den arbejdssøgende blikkenslager og virksomheden. Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at finde dit drømmejob eller din perfekte kandidat til en stilling.

 

Blikkenslager

Få et uforpligtende
tilbud på en Blikkenslager

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent