Teknik

Teknikbranchen består af mange tekniske uddannelser som elektriker, montør og mange ingeniøruddannelser. Branchen kendetegnes på, at de forskellige stillinger er specialiserede indenfor deres felt, fordi der findes rigtig meget viden omkring et enkelt emne. Der er stor efterspørgsel på arbejdskraft i mange af stillingerne, så her er der rig mulighed for at finde drømmejobbet. Vi kan hjælpe dig med at blive rekrutteret i branchen eller finde de rigtige folk til din virksomhed for eksempel gennem et Try & Hire-forløb.
Teknik Icon

Ledige jobs

Drømmer du om en stilling med ansvar for egen arbejdsdag og i tæt kontakt med privatkunder? Ønsker du en hverdag med varierede arbejdsopgaver inden for teknik og har 3-5 års erfaring inden for faget? Så læs mere om en stilling i Silkeborg og omegn her!
Er du på jagt efter en stilling inden for teknik hvor du stadig har kundekontakt? Drømmer du om en hverdag med varierede arbejdsopgaver som foregår i et imødekommende arbejdsmiljø? Så læs mere her.
Søger du nye udfordringer inden for elektrikerfaget og brænder for at yde god service for vores kunder samt udføre et godt stykke arbejde? Så er det måske dig, vi leder efter.

Teknik-branchen

I teknik-branchen findes mange forskellige stillinger, der omhandler elektricitet, teknik og ingeniørarbejde. Stillingerne breder sig over mange forskellige kompetencer og arbejdsområder, og man kan arbejde med alt fra konstruktion af bygninger og maskiner til installation, montage og softwareudvikling.

I teknik-branchen arbejder man med de forskellige elementer ofte drevet af el og strøm, der indgår i et byggeri eller i udvikling og forbedring af branchen.

Folk, der arbejder i teknik-branchen, følger den evige udvikling, der er på området. Dette kan for eksempel omhandle udviklingen af nye systemer og installation af disse. Det er vigtigt, at man har stor viden omkring området, og at man følger de regler og love, der er på området. For en installatør er det for eksempel vigtigt, at man ved, hvordan man laver sikre installationer, mens en montør skal have viden om de materialer, man bruger i byggeprocessen. Jo mere viden vi får om materialer, råvarer og lignende, jo flere ændringer og nye produkter vil der også komme i branchen.

For ingeniører, der arbejder med teknik - for eksempel elektroingeniører - er miljøet et aktuelt emne, der afspejles i de produkter og systemer, der bliver udviklet på området. Det kan for eksempel være, at der bliver lagt større vægt på, at der bruges vedvarende energi, og at der skabes produkter, der ikke er lavet af plastik, og som ikke skader de omgivelser, som produktet produceres eller benyttes i. Det betyder også, at mange elektroingeniører arbejder med at udvikle produkter til for eksempel varmeværker eller til vandværker, hvor der ikke skal bruges fossile brændstoffer i processen, og hvor der foretages rensninger af de materialer, der bruges.

Stillinger i branchen

Der findes et hav af forskellige stillinger i branchen. I nogle stillinger vil der være krav til, at man har en universitetsuddannelse, for eksempel hvis man ønsker at arbejde som ingeniør. Der er også stillinger som montør og tekniker, hvor man kan have erfaring fra praktiske lærepladser. Nedenfor kan du læse om nogle af de stillinger, der findes i branchen.

Kandidaterne arbejder også i mange andre brancher og arbejder med mange forskellige stillinger.

Softwareingeniør

Softwareingeniører arbejder med at udvikle alt den teknologi, som vi bruger hver dag, men som vi ikke kan se. Det er altså den teknologi, som findes inden i det hardware, vi bruger. Det kan være alt fra TV og telefoner til maskiner på sygehuse og produktionsanlæg. Det kan også være den teknologi, der findes i de nye apparater, vi tager i brug i hjemmet for eksempel køleskabe eller højtalere som Amazons Alexa. Softwareingeniøren udvikler de komponenter, der bruges i disse apparater og maskiner og sørger for, at de hele tiden bliver forbedret. Det kan også være at softwareingeniøren arbejder med robotteknologi, blandt andet den vi finder i moderne produktionsmaskiner på fabrikker og i de apparater, der bruges på sygehuse. Softwareingeniøren kan derfor arbejde med mange forskellige områder og specialiserer sig oftest inden for et område. En softwareingeniør kan arbejde mange forskellige steder. Det kan enten være i regionale afdelinger, hvor de kan arbejde med for eksempel sundhedsvæsnet, eller det kan være i et privat ingeniørfirma blandt flere andre ingeniører med andre specialiseringer. Man kan også være ansat i en produktionsvirksomhed eller et IT-firma, hvor man er med til at udvikle ny software til forskellig brug.

Elektroingeniør

En elektroingeniør kan arbejde inden for tre forskellige områder. Disse er svagstrøm, stærkstrøm og datalogi. Her indgår elektroingeniøren i flere dele af arbejdet med de forskellige områder. Der er både ny udvikling, mens der også skal laves analyser og forbedres data, der skal gøre arbejdet mere enkelt og overskueligt. Det er vigtigt, at man kan arbejde med både matematik, fysik og kemi, og at man interesserer sig for at lave positiv udvikling på området. Elektroingeniøren er som regel specialiseret i et af de tre områder, selvom man stadig har en basisviden om hvert område, da både arbejdsopgaver og viden kan krydse hinanden. Derudover kan det være en fordel at kunne bidrage med viden til de andre områder end det, man er specialiseret i, når man skal løse en opgave, hvor flere elementer indgår.
En elektroingeniør er som regel tilknyttet et projekt af længere varighed og kan også fungere som projektleder og arbejde sammen med andre ingeniører, kemikere eller andre, der arbejder med teknik. Når en elektroingeniør arbejder med længerevarende projekter, er det oftest udviklingen af nye produkter eller systemer. Det er store projekter, og kunden kan være et kraftværk, varmeværker eller store bygningskonstruktioner i flere etager eller produktionsanlæg. Man er både med til at udvikle ideerne, at lave prototyper og lave beregninger til at man står med det færdige produkt og er med til installationen og afprøvningen og til sidst evaluering og analyse af det færdige produkt. Det er vigtigt, at man har viden om alt fra udregning, til markedsføring samt tegning. Derudover er det en fordel at have stor viden om den branche, man arbejder i, og de konkurrenter og kunder der findes i branchen og på markedet.

VVS’er

En VVS’er ved meget om at forbinde rør til for eksempel vand og andre materialer, der benyttes på badeværelset, køkkenet og i mange andre rum. En VVS’er benyttes også til at skabe forbindelser i svømmehaller, til gulvvarme og meget andet. Man skal uddannes VVS’er, og ofte har man en læreplads. Der findes både dagsopgaver og længerevarende projekter i forbindelse med bygningskonstruktion. Det er i jobbet vigtigt, at man har overblik og kan arbejde sammen med andre personer i branchen for at kunne skabe det bedste resultat i fællesskab og ikke besværliggøre hinandens arbejde. VVS-arbejdet er som regel et af de sidste punkter i konstruktionen.

Om Kandidaterne

Kandidaterne tilbyder hjælp til jobsøgningen. Både for virksomheder og for arbejdssøgende. Der kan være mange grunde til, at man ønsker et andet job, og hos Kandidaterne ønsker vi at hjælpe seriøse og dygtige jobsøgende med at finde deres drømmejob. Vi arbejder med rekrutteringer til fastansættelser, med vikariater på både kort og lang sigt samt Try & Hire, der er vores måde at skabe et perfekt match mellem virksomheder og jobsøgende, uden at virksomheden skal bruge mange timer på administration og på nyttesløs oplæring.

Vi opererer i mange forskellige brancher. Vi kan blandt andet hjælpe dig, der søger job inden for køkken og rengøring, lederstillinger, IT og administration. Derudover arbejder vi med bygge og anlæg samt salg og markedsføring. Du finder stillinger som tømrer, maler og maskinfører i bygge og anlæg. Stillinger som afdelingsleder, projektchef og indkøbschef blandt lederstillinger samt stillinger som Java-udvikler, programmør og product manager i IT. I administration finder du stillinger som regnskabsassistent, receptionist og controller. Vi vil selvfølgelig også gerne hjælpe dig, hvis du ikke kan finde din ønskede stilling på vores side. Vi er altid klar til at hjælpe dig med at finde din drømmestilling.