Kommunikationsmedarbejder - firmaets ansigt udadtil ⬇
BLIV RINGET OP

Kommunikationsmedarbejder

Lej en Kommunikationsmedarbejder
hos Kandidaterne

Hvad laver en kommunikationsmedarbejder?

Kommunikationsmedarbejderen arbejder i mange forskellige virksomheder og institutioner. Nogle gange går stillingen også under navnet informationsmedarbejder eller erhvervssproglig medarbejder. Arbejdsopgaverne kan derfor også variere en smule fra stilling til stilling og mellem de forskellige virksomheder og institutioner, hvor stillingerne findes.

En kommunikationsmedarbejder har mange forskellige arbejdsopgaver. Man arbejder med mange forskellige mennesker og derfor også mange emner og arbejdsområder.

Man arbejder både med intern og ekstern kommunikation, mens man både har kontakt til kunder og samarbejdspartnere på telefon og mail, mens man også laver informations- og kommunikationsopgaver på virksomhedens hjemmeside og i forskellige former for trykte medier som brochurer, blade og magasiner og pjecer. Det betyder også, at man ofte er virksomhedens ansigt udadtil, og derfor også har kontakten til pressen og andre medier. 

En kommunikationsmedarbejder kan også fungere som en pressemedarbejder. Dette er for eksempel hos helt store virksomheder eller offentlige institutioner; for eksempel ministerier, partier eller regeringen. Her er det pressemedarbejderens opgave at træde til i kritiske situationer og ved pressemøder, og videregive information eller oplysninger fra andre dele af organisationen. Også her er det vigtigt, at man forventningsafstemmer med andre dele af virksomheden eller afdelingen.

Arbejdssteder som kommunikationsmedarbejder

Kommunikationsmedarbejderen kan arbejde i private virksomheder, offentlige institutioner og organisationer af forskellige slags.
Blandt andet finder man kommunikationsmedarbejderen i virksomheder, der selv tager sig af indholdet på deres hjemmeside og ofte også sociale medier. Derudover laver de forskelligt reklame- og kommunikationsmateriale for virksomheden.

Man kan også arbejde i offentlige institutioner; for eksempel ministerier, politiet, kommuner og andre steder, der ønsker at skabe en forbindelse med borgerne. Dette kan for eksempel være gennem politiets bruger på Twitter, hvor de informerer om forskellige sager, fartkontrol og andet information.

 

Kommunikationsmedarbejder

Få et uforpligtende
tilbud på en Kommunikationsmedarbejder

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent