Salg & Marketing

Jobs i salg og marketing sørger for omsætning af varer og produkter af forskellige typer. I disse stillinger har man mulighed for at arbejde med indkøb og salg, eksport og import samt markedsføring. Salg og indkøb foregår både som handel, engroshandel og detailhandel. Til detailhandel hører også butiksbetjening og lignende. Markedsføring handler om at sælge og markedsføre et produkt eller en tjeneste på den bedste og mest profitable måde. Til denne branche hører også ejendomsmæglervirksomhed med. Der findes en bred vifte af forskellige titler i branchen, og man har mulighed for at dygtiggøre sig i flere af dem. I denne branche findes også nyere stillinger indenfor Social Media.
Salg & Marketing Icon

Ledige jobs

Har du erfaringen med salg og rekruttering samt evner at stå i spidsen for etablering af virksomheder på nye internationale markeder? Har du sproglige egenskaber inden for svensk og dansk og mod på at starte en ny afdeling op i Malmø? Så er det måske dig vi leder efter, til at etablere vores afdeling i Sverige. Læs mere om en spændende stilling her!
Har du erfaring inden for salg og er god til at skabe kundekontakt? Kan du kommunikere på svensk og har eventuelt allerede et netværk over Øresund? Så er du måske vores nye mødebooker. Læs mere om en spændende stilling her!

Salg og Marketing

Når man arbejder med salg og marketing, kan ens opgaver være alt fra at indkøbe, sælge produkter, produktudvikle, markedsføre og meget andet. Det er en bred branche med mange forskellige stillinger, som alle har vigtige opgaver. Man kan både arbejde med engroshandel eller detailhandel som fokus, men man kan også sælge services. Når man arbejder med engroshandel, arbejder man med lager, transport og større varepartier. Dette kan for eksempel være en stor produktionsvirksomhed, som sælger produkterne til butikker. Arbejder man med detailhandel, indebærer det, at man er en mindre forretning, der sælger varer videre fra engrosvirksomhederne. Dette kan for eksempel være en tøjforretning, der sælger tøj til private personer. Dette kaldes også for B-2-B, som er Business to Business og betyder, at man handler mellem virksomheder, eller B-2-C, som er Business to Consumer, hvor man sælger et produkt eller en service til en privatperson.

Ud over dem der laver produkterne, eller dem der sælger dem, findes marketingmedarbejderne, der søger for at produktet eller servicen bliver markedsført, så forbrugeren kan få øje på produktet i mængden af andre produkter. Marketingmedarbejdere arbejder med alt fra trykte reklamer og annoncer i aviser til markedsføring på plakater og busser til reklamer på TV, i biografen, gennem annoncer på Facebook og andre internetsider. Som marketingmedarbejder gælder det om at kende sin målgruppe, så de kan komme i kontakt med dem på den bedste måde samt sælge produktet til dem på den mest profitable måde. Man kan arbejde med marketing i mange forskellige virksomheder. Både i en detailvirksomhed, hvor man i en afdeling eller lignende forsøger at sælge virksomhedens produkter i butikker, på nettet, eller i marketingbureauer og reklamevirksomheder. Til denne branche hører også ejendomsmæglervirksomheder med.

Der er mange forskellige stillinger i branchen både inden for salg og markedsføring, men der er også ledelsesstillinger og nyere stillinger indenfor Social Media. Nedenfor kan du se nogle af de forskellige stillinger i branchen.

  • So-Me-manager

  • Reklamechef

  • Salgsassistent

  • Marketinganalytiker

  • Kundeservice

Det er en god kompetence at være udadvendt i mange af stillingerne, og man skal være god til at netværke og skabe relationer til både eksisterende og kommende kunder. Derudover er det en branche, der altid er i udvikling, så det er en fordel at have et godt overblik og være nysgerrig på branchen og de områder, man arbejder i.

I mange af stillingerne er det vigtigt at være udadvendt og i godt humør samt have god kontakt og relationer til virksomhedens kunder.

Andre Brancher hos Kandidaterne

Hos Kandidaterne arbejder vi med mange forskellige brancher. Nedenfor kan du læse lidt om de forskellige brancher, vi arbejder med. Har du brug for hjælp til at rekruttere nye medarbejdere til din virksomhed? Tøv ikke med at kontakte os. Vi har stor erfaring med at arbejde med mennesker, og vi gør vores bedste for at skabe det perfekte match mellem virksomhed og jobsøgende.

Kantine og rengøring

I kantine og rengøring arbejder man man tilberedning af mad, rengøring, vedligeholdelse og meget andet. De forskellige stillinger kræver mange kompetencer, og man kan arbejde mange steder. Der er både muligheder for jobs i den offentlige sektor og i private virksomheder og institutioner Nogle af arbejdspladserne kan være: Virksomheder, restauranter, hoteller, skoler, hospitaler, supermarkeder og mange flere.

IT

IT-branchen arbejder blandt andet med programmering, support, TV og telefoni. Der er mange vigtige stillinger, og der søges næsten altid medarbejdere i den voksende branche. Mange af stillingerne er nyere og kræver stor viden om det område, man arbejder med. Mange virksomheder er afhængige af de IT-kyndige. Her findes både stillinger i offentlige institutioner og private virksomheder. IT-kyndige medarbejdere er stærkt behøvede, som verden udvikler sig.

Ledelse og administration

Ledelse er den administrative del af en virksomhed. Ledelsen betegner ofte de øvre dele af virksomheden, som har overblikket over de andre dele. De samarbejder i høj grad med administrative stillinger, som dækker forskellige kontoropgaver og lignende. . Der skelnes nogle gange mellem chefgruppe og ledergruppe, hvor chefgruppen består af mellemledere/afdelingsledere, mens ledergruppen udgøres af direktionen. Der findes forskellige stillinger i ledelsen, der hver specialiserer sig i deres område. Man udvikler, analyserer og tager ansvar i stillingerne, og mange af dem kræver stor loyalitet og ærlighed. Branchen er ofte bundet til et skrivebord og et kontor eller kontormiljø og man har rig mulighed for at skabe relationer til sine kollegaer. Der er forskel på almen administration og offentlig administration, og de forskellige brancher kan sagtens have forskellige kvalifikations- og uddannelseskrav.

Bygge & anlæg

Når man arbejder med bygge og anlæg, laver man som regel et håndværk af en art. Derudover dækker branchen over en bred vifte af forskellige tekniske stillinger, der omhandler byggeri og konstruktion. Man kan arbejde med alt fra indeklima og energi, veje og trafik, bygge- og anlægskonstruktion og vand og miljø. Man har stor viden inden for sit felt, og man arbejder ofte sammen med flere andre i branchen, som enten har de samme eller helt andre kompetencer. Håndværksuddannelserne er præget af forskellige projekter, og man kan både arbejde fast på et værksted, i en virksomhed, eller man kan være med til forskellige projekter rundt omkring i landet.

Teknik

Når man arbejder i teknikbranchen, indebærer det uddannelser som elektriker, montør og mange forskellige ingeniøruddannelser. Man er meget specialiseret i sit felt, fordi det kræver stor viden og ekspertise af arbejde med elektricitet og andet teknik. Der er ofte stor efterspørgsel på de forskellige jobs i branchen. Ligesom stillingerne i bygge og anlæg kan man både arbejde fast i en virksomhed eller arbejde på et værksted. Man kan også være tilknyttet projekter.

Lager og produktion

Arbejder man med lager og produktion, omfatter det mange forskellige stillinger omkring lager, produktions- og transportopgaver. Det er en vigtig del af opretholdelsen af virksomheder og mennesker drift, og derfor findes der mange forskellige stillinger og kompetencer, og arbejdet foregår over hele landet. Man kan både arbejde i produktionsvirksomheder, på fabrikker og godsterminaler samt havne og engrosvirksomheder. Der er forskellige krav til stillingerne. Der kan for eksempel være krav til kørekort og teknisk forståelse, hvis man skal fungere som chauffør eller betjene diverse produktionsanlæg.