Softwareudvikler - specialist indenfor koder til elektronik ⬇
BLIV RINGET OP

Softwareudvikler

Lej en Softwareudvikler
hos Kandidaterne

Hvad laver en softwareudvikler?

Softwareudviklere arbejder med at lave systemer, programmer og databaser på computere. Når man arbejder med software, betyder det, at man arbejder med de systemer, der findes inden i elektronikken. Altså ikke skærme, knapper, motherboard og lignende.

Softwareudvikleren kan blandt andet være ansat i en virksomhed, der udvikler computerspil eller en virksomhed, der udvikler databaseprogrammer til politiet eller kommunerne.

Man kan kode på flere forskellige såkaldte sprog, der alle bruges til noget forskelligt. For eksempel bruger man især C og C++ til at lave computerspil, hvor JavaScript bruges til at skabe funktioner på for eksempel hjemmesider, og Swift bruges til at kode apps i iOS, der er Apples egen software. Det er brugen af disse sprog, der kaldes kodning. Nogle gange koder man systemer helt fra bunden, mens man andre gange bruger forproducerede koder, som man så kan bygge videre på, så det passer til den virksomhed, der skal bruge siden. Dette er oftest, når der er tale om store systemer, der kan tage flere måneder at skrive fra bunden.

Hvis man ikke selv samarbejder med kunden om produktet, arbejder man ofte sammen med en kommunikationsmedarbejder, der både kender til produktet eller virksomheden, men som også har en basisviden indenfor programmering i forskellige systemer.

 

Softwareudvikler

Få et uforpligtende
tilbud på en Softwareudvikler

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent