Salgschef - leder med fokus på afsætning 💲
BLIV RINGET OP

Salgschef

Lej en Salgschef
hos Kandidaterne

Hvad laver en salgschef?

En salgschef arbejder med salg i en virksomhed; som regel til andre virksomheder. Salgschefen findes i de fleste virksomheder, der beskæftiger sig med salg enten gennem videresalg af råvarer eller salg af produkter til en underleverandør, der handler med slutbrugeren.

Salgschefen er ansat til at have ansvaret for virksomhedens salg og er som regel en del af virksomhedens topledelse. Dette betyder, at salgschefen kan være med til at træffe vigtige beslutninger i virksomheden sammen med andre chefer, en direktør og eventuelt en bestyrelse. I nogle virksomheder er salgschefen betegnet som en mellemleder, og i dette tilfælde har man blot ansvaret for sin afdeling og er ikke med til at træffe beslutninger på hele virksomhedens vegne. En salgschef skal, udover at sørge for at virksomheden sælger produkter eller råvarer, være med til at sikre at virksomheden vækster og kan realisere de mål, der er sat for virksomheden.

Når man arbejder som salgschef i en større virksomhed, kan det ofte indebære rejser, meget kørsel og mange møder. Det er et job, der handler om at kommunikere på et utroligt højt niveau og være i stand til at forhandle med leverandører eller potentielle kunder. Derudover er det vigtigt, at man har et stort netværk med gode relationer, der kan bidrage til at kende markedet og branchen samt finde nye potentielle kunder.

Hvor arbejder en salgschef?

Salgschefer findes i mange forskellige virksomheder, der beskæftiger sig med salg. Det kan for eksempel være en produktionsvirksomhed, der sælger produkter videre til engrosvirksomheder eller direkte til detailvirksomheder eller forretninger. Der er normalt en salgschef i alle større virksomheder, der beskæftiger sig med salg på den ene eller den anden måde.

 

 

Salgschef

Få et uforpligtende
tilbud på en Salgschef

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent