Projektleder - ansvarlig for en del af et specifikt projekt ⬇
BLIV RINGET OP

Projektleder

Lej en Projektleder
hos Kandidaterne

Hvad laver en projektleder?

En projektleder kan både være intern og ekstern. En projektleder betyder kort og godt, at man arbejder med et projekt, hvor man leder en gruppe for at oprette, udvikle og gennemføre et projekt.

Når man arbejder med et projekt, er der sat rammer for projektet fra starten af. Det betyder, at man også kun arbejder med ét projekt eller én opgave ad gangen. De fastlagte rammer kan for eksempel være budgettet, tidsrammen og lignende. Det er projektlederen, der har ansvaret for at projektet bliver fuldendt til tilfredsstillelse. Rammerne for projektet er beskrevet af en del af ledelsen, en afdelingsleder eller lignende, der har det overordnede ansvar for at få sat projektet i gang. Der findes mange forskellige projekter, hvor det kan være en fordel at have en projektleder. Dette gælder både private virksomheder, i det offentlige og altså næsten i alle brancher, man kan komme i tanke om.

Oftest handler det om udviklingsopgaver samt opgaver, hvor der er en problemstilling, der skal løses, eller en situation der skal forbedres.

Hvad kræver det at være projektleder?

Det er vigtigt, at en projektleder kan strukturere de forskellige opgaver samt have et godt overblik. Man skal kunne uddelegere opgaver til de andre i gruppen, og samtidig selv tage del i en stor del af arbejdet. Det er også vigtigt, at man selv kan samarbejde samt få de andre i gruppen til at tage del i arbejdet på en måde, hvor alles ideer og kompetencer kommer til gode. Derudover skal man være god til at arbejde under pres, når deadlines, budget og ledelsen presser for en løsning eller et produkt.

Man kan komme fra mange forskellige baggrunde og samtidig være projektleder. Det kommer an på hvilket slags projekt, der er tale om, og hvilke mennesker og kompetencer der er brug for til at løse de forskellige opgaver.

 

 

Projektleder

Få et uforpligtende
tilbud på en Projektleder

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent