Hvad laver en murer?

Mureren arbejder med forskellige bygningsprojekter. Dette kan både være kortvarige projekter, der kræver nogle dages arbejde, men det kan også være større, længerevarende konstruktionsprojekter, der kan tage flere måneder. Derudover kan mureren arbejde med små, daglige opgaver både hos private og i institutioner.

En murer kan både arbejde gennem sin selvstændige murer- eller håndværksvirksomhed eller være ansat i et firma med andre murere, tømrere og andre forskellige håndværkere med forskellige kompetencer.

Mureren arbejder normalt med almindelige, røde mursten i naturtegl. Der findes også mange andre materialer som mureren arbejder med afhængigt af hvilken byggestil projektet kræver. De fleste byggerier bliver stadig bygget med almindelige mursten, og bliver derefter beklædt med andre materialer. Derudover inkluderer jobbet pudsning af de forskellige materialer, og kan også indebære beklædning med teglsten på tage. Jobbet kan også indeholde opgaver i opsætning og belægning med fliser, klinker og mursten på gulve og vægge.

Der kan også opstå opgaver der omhandler ombygning, renovering og restaurering af forskellige byggerier i både det private og offentlige.

Murere kan specialisere og dygtiggøre sig indenfor deres felt. Nogle vælger at lave traditionelt murbyggeri med at opbygge bygninger og skillevægge med mørtel og almindelige mursten, mens nogle vælger at specialisere sig i at lægge fliser og sten til beklædning og gulvlægning.

Cases

Nedenfor får du et par eksempler på cases, hvor man kan vælge at benytte sig af en murer. Disse cases er blot eksempler for at skabe et billede af murerens opgaver. Kontakt os hvis du har spørgsmål, eller vil vide mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at finde dit drømmejob som murer, eller hvis vi kan hjælpe din virksomhed med at rekruttere murere.

Opsætning af skillevæg hos privat

Med et barn og endnu et på vej, havde denne lille familie brug for at skabe et værelse mere i deres nye drømmehus. Børneværelset bestod af hele førstesalen, og der var derfor rig mulighed for at skabe rumdeling med en mur. Der skulle skabes flere skillevægge, så der både kunne være to børneværelser og et kontor. Murerens arbejde bestod i at vurdere hvor det var mest hensigtsmæssigt at placere de nye mure og derefter opsætte dem. Muren bestod af almindelige mursten, og målet var at få de nye mure til at falde flot ind i huset, så det så ud som om, at de hele tiden havde været der. Efter etableringen af den nye mur sørgede en maler for tapetsering og for at lave pæne afslutninger på muren.

Byggeri af ny kommunal institution

En ny psykiatrisk afdeling skulle bygges i udkanten af byen. Selvom vind og vejr var til gene, var opgaven at bygge de ydre vægge, samt etablere de forskellige rum. Jobbet var en længerevarende opgave på flere måneder, fordi byggeriet var stort og bestod af flere etager. Der var tidspres fra kommunen, hvilket betød at flere hold af murere var indblandet, og derfor skulle samarbejde om at supplere og bidrage til hinandens opgaver.

Renovering og ombygning af skole

En mindre folkeskole i et lokalsamfund havde fået vokseværk, og der skulle udvides med tilbygning i to etager, samt en ombygning af flere mindre klasseværelser. Der skulle i de gamle lokaler foretages nedrivning af en del vægge, mens andre skulle styrkes til det nye byggeri. Det var en udfordring med bærende vægge, der skulle flyttes så der var plads til fælleslokale til eleverne. Der skulle tages forskellige sikkerhedsforanstaltninger, fordi byggeriet foregik i dagtimerne, mens der var elever på skolen. Den nye tilbygning skulle skabes af almindelige teglsten og beklædes med større fliser, hvoraf murerne skulle klare begge disse opgaver. 

Bevaring af gammelt hus

Et gammelt, bevaringsværdigt hus i en tæt bebygget gågade, skulle bevares så det ikke var til fare for borgerne, mens der også skulle sørges for, at det kunne stå i mange flere år. Her var opgaven at forstærke bygningsværket, mens byggestilen samtidig skulle holdes i den gamle, traditionelle stil. Derudover skulle der gøres plads til museumslokaler på bygningens førstesal. Byggeriet krævede stor forsigtighed og snilde, fordi bygningen var flere hundrede år gammel. Murerens opgave var at flytte en bærende væg, mens der også skulle forstærkes vægge på både yder- og indersiden af bygningen. 

Unikke, spanske fliser i køkken

En familie ønskede at inkorporere nogle unikke, spanske fliser i deres nye køkken. Fliserne havde stor betydning for familien med spanske rødder, og der var kun et begrænset antal af fliserne. Det betød, at der skulle udvises stor forsigtighed gennem hele projektet, for at bevare alle fliserne. Det krævede en murer med specialisering i at lægge fliser, da det også skulle lægges i et smukt, men avanceret mønster. Der var god tid til opgaven, da familien endnu ikke var flyttet ind i huset, mens dette også var en nødvendighed på grund af det avancerede design og mønster.

Beklædning på badeværelse

Et ældre ægtepar skulle have renoveret deres badeværelse. De ønskede store 90x90 centimeters fliser på væggene, i en tynd kvalitet, der gjorde dem meget skrøbelige indtil de var sat på plads. Det krævede en murer med stor forsigtighed og speciale i at opsætte badeværelsesfliser, også i større højder. Udfordringen lå i at få de store fliser til at ligge meget præcist, mens opgaven også skulle klares forholdsvis hurtigt, for at sørge for at være til mindst gene for kunden.

Rekruttering til murerjobs

I de fleste regioner landet over, er der gode jobmuligheder for murere. Især når der er tale om større byggerier, der er tilknyttet store projekter. Dette kan blandt andre være byggeri af de såkaldte supersygehuse og andre kæmpe konstruktioner.

Vi kan hos Kandidaterne hjælpe med både vikariater på grund af sygdom, skader og orlov på kort og lang sigt, mens vi også kan rekruttere murere til fastansættelse. Vi plejer vores netværk og vores relationer, så vi kan gøre vores bedste for at skabe det perfekte match mellem arbejdssøgende og virksomhed. Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at finde dit drømmejob eller din perfekte kandidat til en drømmestilling.