Som maler er det dig, der tilføjer nuancerne i hverdagen ⬇
BLIV RINGET OP

Maler

Lej en Maler
hos Kandidaterne

Mangler du en faglært Maler til din virksomhed? Hos Kandidaterne sender vi dagligt dygtige Malerud til vores kunder. Vores Maler er faglærte og har masser af erfaring inden for faget. Skal vi også finde en elektriker til dig?

Hvad laver en maler?

Maleren har flere forskellige opgaver. Maleren arbejder både med små og store projekter, og kan også lave dags- eller timeopgaver. En maler kan specialisere sig inden for mange forskellige områder, med forskel på detaljer og kreativitet samt forskellige materialer, typer af maling og underlag. Der er i malerbranchen stor fokus på sikkerhed, på grund af de kemikalier, der bruges i malingen. Der er de seneste år kommet fokus på indholdet i maling samt maleres sikkerhed, og der findes efterhånden mange andre typer af maling, der er mere sikker. Der er også kommet forskellige sikkerhedskrav, der skal overholdes ved professionelt malerarbejder. Dette kan for eksempel være beskyttelsesbriller, malerdragter, masker, regler for ventilering og andet sikkerhedsudstyr. Malere kan både arbejde i selvstændige malervirksomheder eller være ansat i en malervirksomhed.

Bygningsmaler

En bygningsmaler arbejder typisk med både nybyggeri og konstruktioner samt ældre bygninger, der har brug for vedligehold, opfriskning eller renovering. Jobbet indeholder både meget praktisk kunnen, samt en del kontakt til kunder. Man skal rådgive sine kunder gennem farvevalg, materialevalg og forskellige farvesammensætning- og kombinationer. I jobbet maler man på mange forskellige materialer og underlag. Dette kan blandt andet være plankeværker, garager og indendørs og udendørs træværk. Selvfølgelig er der også de almindelige maleropgaver på lofter, døre, paneler, gulve og vægge, mens man også skal opsætte vægbeklædninger som for eksempel tapeter. Man kan vælge at specialisere sig inden for restaurering af forskellig grad. Mange af disse specialiseringer kræver, at man har stor kreativitet og praktisk er rigtig dygtig. Her kan man arbejde med fresco teknikker og andre teknikker der er kendte, gamle teknikker, samt forgyldning og marmorering. Malerarbejde kan både foregå indendørs og udendørs, og jobbet kræver stor viden omkring forskellige sammensætninger og bestanddele af malingen og de andre materialer, der bruges i jobbet.

Jobbet består af forskellige processer. Maleren er med i hele processen i at male og behandle væggene. Dette inkluderer blandt andet at skulle fjerne gammelt tapet og maling, og bundbehandle overfladen, inden der skal ny maling eller tapet på. Når man bundbehandler overfladen, skal der både vaskes, slibes og grundes, og det er typisk den del af malerarbejdet, der tager længst tid. Derefter skal overfladen gøres helt klar til nye materialer, hvilket består af, at huller skal fyldes og overfladen skal gøres helt glat. Næste opgave er at male overfladen med enten en malerrulle, pensel og i nogle tilfælde en sprøjtepistol, der kan give et flot, ensartet resultat. Det kan også være, at der skal opsættes tapet på hele væggen eller noget af overfladen.

Skiltemaler

En skiltemaler laver normalt mindre og mere detaljeret malerarbejde end den almindelige maler. Stillingen betegnes også af nogen som skiltetekniker. Her handler jobbet mere om grafisk design og jobbet er blevet meget bredere de sidste år. Oprindeligt handlede jobbet blot om at lave og male skilte og lignende. Der skulle laves tekst og eventuelt males billeder på skiltet, hvorefter en tømrer eller lignende ville sætte skiltet op. I dag omhandler stillingen også grafisk design af forskellig art, og skiltemaleren laver både skilte, tekst, billeder, grafik og meget andet som anbringes på mange forskellige overflader. Dette job kræver stor kreativitet og viden om farver og materialer, og gennem de seneste år er det blevet nødvendigt med teknisk viden omkring grafisk design.

Cases

Herunder er en rækkes forskellige cases, der alle er eksempler på, hvordan stillingen som maler kan bruges. Ingen er disse cases er ægte, men er blot realistiske eksempler på jobbet i praksis. Vil du have hjælp til at finde dit drømmejob som maler? Hos Kandidaterne hjælper vi dig med at finde drømmejobbet, eller virksomheder med at finde den helt rigtige kandidat til drømmestillingen. Læs mere og opret dit CV her.

Renovering af gammel bygning

En ældre bygning skulle renoveres både inde og ude. Dette krævede, udover murerarbejde, omfattende malerarbejde både indenfor og udenfor. Udenfor skulle murene kalkes i en helt bestemt farve, der var traditionel for den tidsalder huset stammede fra. Derudover skulle der indenfor fjernes gamle rester af maling, uden at huset blev skadet af processen. Den gamle maling skulle erstattes af ny maling og tapetseres med et unikt tapet, der passede til tiden. Derudover var der mindre detaljer i loftet, der også skulle renoveres. Det krævede malerarbejde med stor snilde og forsigtighed og en del viden om tidsperioden, der kunne gøre den bevaringsværdige bygning så realistisk som muligt.

Et stort stykke malerarbejde

En skolegård manglede udsmykning, der både var lærerigt og sjovt. Skolegården bestod af ældre asfalt, som der skulle males på. Udfordringen var at skabe sjove motiver, der kunne holde i flere år på det ru underlag, selvom det ville blive gået, leget og cyklet på af børnefødder i alle størrelser. Der skulle skabes store hinkeruder og tabeller med tal der var store nok til at hele klasser kunne bruge dem i undervisningen. Derudover skulle det være muligt at lege med det forskellige motiver i frikvartererne. Det ville fra skolens side være en fordel hvis nogle af de ældre elever kunne være en del af processen. Malerfirmaet samarbejdede med eleverne om at udvælge tegninger og motiver, der skulle males på asfalten, mens nogle elever fik lov til at hjælpe med at male de forskellige motiver. Dette var en opgave der handlede om at samarbejde med kunden på bedste vis, især fordi en del af dem var børn. Resultatet blev en type maling, der var tyk og derfor kunne holde i lang tid, mens eleverne var glade for at have fået lov til at være med i hele processen og samtidig lære noget om jobbet som maler.

Maling i børnehaven

En lille, ny børnehave stod netop færdigbygget, men der manglede hygge og barnlig sjæl i de hvide lokaler. Her ønskede personalet og bestyrelsen at udsmykke alle vægge med store, malede dyr i flotte farver, der ville skabe et sjovt og lærerigt miljø. En maler i byen, havde mulighed for at løse denne opgave. Der var ikke brug for helt små detaljer, men dyrene skulle være store og se sjove ud. Derudover skulle opgaven klares hurtigt, så arbejdet var til mindst gene for børnene, mens malingen ikke måtte indeholde farlige kemikalier, der kunne indåndes af de små.

 

Maler

Få et uforpligtende
tilbud på en Maler

Skal vi tage en snak
om dine behov?

Vi har kendskab til forskellige brancher, og vi ved, hvem du skal sættes i kontakt med for at finde den rette kandidat.

Morten Sandvei

Salgs- og rekrutterings konsulent