Bygge og Anlæg

Brolægger

Hvad laver en brolægger?

En brolæggers opgave er at anlægge forskellige former for fliser og sten på gader, torve og pladser. En brolægger kan også lave parkeringspladser, indkørsler og andre former for belægningsopgaver. Derudover kan man lave reparationer på broer og lignende. Det er også brolæggeren, der gør underlaget af grus eller grusbeton klar at lægge sten ovenpå. Her er det vigtigt, at underlaget ligger rigtigt og med den rigtige hældning, så regnvand og snavs kan blive ført væk, så der ikke dannes vandpytter i belægningen. Brolæggeren skal også vælge de sten, der skal lægges samt beslutte, hvilke sten der skal ligge hvor, så resultatet bliver pænest.

Man arbejder blandt andet med tunge materialer som brosten, granit, kantsten og beton til at udføre de forskellige opgaver. I mange tilfælde bruger man forskellige maskiner til at lave det tunge arbejde i de forskellige belægningsopgaver. Andre opgaver man løser som brolægger, er opgaver omkring tilskæring af de forskellige sten, hvilket kræver, at man har øje for mål og detaljer, og man skal kunne se det store billede. Man kan også lave haver og terrasser, hvor der skal lægges fliser samt belægge trapper og opgange.

Når man udfører brolæggerarbejde, er det vigtigt, at man er præcis og omhyggelig, så stenene eller fliserne ligger plant og i det bestemte mønster.

Jobbet foregår udendørs hele året rundt og derfor også i meget forskelligt vejr, men man får mange forskellige, spændende og kreative opgaver på forskellige steder. Jobbet som brolægger er et af de traditionelle håndværkerfag, og det har været udfordret på grund af konkurrence fra asfalt og beton. Der er dog voksende interesse for at bevare forskellige former for belægninger, og mange ønsker at bytte asfalt ud med mere unikke fliser og andre belægninger. Der er derfor voksende udvikling i, hvordan man kan forbedre faget og dets kompetencer samt sikre belægningernes holdbarhed og stand.

Hvor arbejder brolæggeren?

Brolæggeren kan være ansat i en brolæggervirksomhed hos en brolæggermester. Man kan også starte en selvstændig virksomhed som brolægger. Derudover kan man være ansat i større entreprenørvirksomheder sammen med andre typer af håndværkere som murere eller nedrivere. Man kan også være ansat i kommunerne og udføre opgaver på kommunens veje, gader og institutioner.

Branchen Bygge og Anlæg

Bygge og anlæg indebærer mange grene og mange forskellige jobs, der arbejder med håndværk og andre praktiske jobs. Branchen arbejder hovedsageligt inden for byggeri og konstruktion; hovedsageligt med bygninger, både privat og offentligt, samt forskellige former for bygninger i industri- og produktion. Man specialiserer sig indenfor et område, fordi branchen er meget bred og kræver mange specifikke kompetencer inden for hvert område. Det er svært at dygtiggøre sig som både VVS’er og maler, og derfor er det vigtigt, at der findes en række uddannelser og kurser med fokus på det enkelte job. Nogle af de felter der findes, er veje og trafik, indeklima og energi, vand og miljø og bygge- og anlægskonstruktion. I branchen findes mange velkendte stillinger, som giver mange muligheder for at være kreativ og vise sine talenter inden for sit håndværk.

Det er i denne branche muligt at få jobs inden for projektledelse, konstruktion og design og giver gode muligheder for at engagere sig i miljøet, teknologisk udvikling og meget andet.

Nogle af stillingerne i branchen kræver, at man er faglært gennem flere års uddannelse, mens andre kræver et kursus eller lignende. Man kan også have nogle af stillingerne som ufaglært, hvor det blot kræver, at man er engageret og gør sig umage i sit fag.

Hvad kan Kandidaterne gøre for dig?

Vi arbejder både for virksomhederne og for de jobsøgende. Vores mål er at skabe det bedste match mellem de to parter.

Hos Kandidaterne brænder vi for at hjælpe dig med at finde dit drømmejob. Lige meget hvilken branche, du ønsker at arbejde i og lige meget grunden til, hvorfor du søger nyt job; om det er manglende udfordringer eller noget helt andet, vil vi gerne hjælpe dig gennem vejledning og rådgivning med at finde et job, der kan give dig den arbejdsglæde, vi allesammen søger og stræber efter. 

For virksomhederne hjælper vi med rekruttering til fastansættelser samt vikariater af forskellig varighed og fænomenet Try & Hire. Ved fastansættelser hjælper vi jer med at finde en kandidat, der passer til jeres krav, og som har den personlighed, der får dem til at passe ind i virksomhedens værdier og personsammensætning. Når det gælder vikariater, kan vores vikarservice sørge for vikarer hurtigt samt til både kortsigtede vikariater på grund af sygdom eller længerevarende vikariater på grund af langtidssygemelding, orlov eller barsel. Også her forsøger vi at finde det bedste match til virksomhedens behov.