Bygge og Anlæg

Bygge og anlæg dækker over mange tekniske stillinger inden for byggeri. Blandt andet Bygge- og anlægskonstruktion, indeklima og energi, veje og trafik samt vand og miljø. Mange af stillingerne er specialiserede indenfor deres felt, fordi de kræver stor viden indenfor de forskellige områder. Håndværksuddannelserne er præget af forskellige projekter, og selvom man måske er knyttet til en virksomhed, skifter man hele tiden sin arbejdsplads ud, enten på grund af forskellige længerevarende konstruktionsopgaver eller daglige opgaver rundt omkring i landet.
Bygge og Anlæg Icon

Ledige jobs

Er du uddannet brolægger og mangler nye udfordringer? Brænder du for en hverdag i samarbejde med et kompetent team og med ansvar for egne opgaver? Så kig her!
Har du stor erfaring som maler og rummer en hverdag med ansvar, hvor det forventes, at du har overblikket? Drømmer du om en stilling, hvor du selvstændigt kan træffe beslutninger og arbejde i samarbejde med et professionelt team? Så er det måske dig, vi leder efter!
Er du faglært inden for murerfaget og har mod på at varetage en bred palette af opgaver inden for branchen? Har du gå-på-mod og fungerer godt i et team? Så er det måske dig vi mangler! 

Hvad er bygge og anlæg?

Bygge og anlægsbranchen inkluderer mange grene og mange forskellige jobs. Branchen arbejder hovedsageligt inden for byggeri af forskellig art. Man specialiserer sig indenfor et felt, da branchen er stor og kræver mange kompetencer. Nogle af de felter der findes, er veje og trafik, indeklima og energi, vand og miljø og bygge- og anlægskonstruktion. I branchen findes mange velkendte stillinger, som giver mange muligheder for at dygtiggøre sig i et område.

Det er i denne branche muligt at få jobs inden for projektledelse, konstruktion og design og man har gode muligheder for at engagere sig i miljø og meget andet.

Uddannelse i bygge og anlæg

Der er mange muligheder i branchen, lige meget hvilket uddannelsesniveau man har. Der findes jobs som behøver en bachelor- eller kandidatgrad, for eksempel civilingeniør. Derudover er der faglærte job som behøver en uddannelse på teknisk skole eller lignende, mens andre kan opnås gennem en læreplads eller anden form for uddannelse.

Job i bygge og anlæg

Man kan få mange forskellige jobs i bygge og anlæg. Nogle af dem kræver meget forskellige kvalifikationer, men der er store muligheder for at efteruddanne sig eller øge sine kompetencer på anden vis. Nogle af de jobs vi forbinder med virksomheder hos Kandidaterne er: Snedker, tømrer, murer, maler, elektriker, VVS’er, blikkenslager, svejser, entreprenør, nedriver, jord- og kloakarbejder, maskinfører, brolægger, belægning og vejarbejde, anlægsgartner, arbejdsmand, maskiningeniør og teknisk tegner.

Som det kan ses, er der mange forskellige stillinger, der alle på en eller anden måde omhandler byggeri eller konstruktion. Nedenfor kan du læse lidt mere om de forskellige stillinger. Du kan også læse mere under deres individuelle undersider.

Maler:

En maler udfører naturligvis forskellige former for malerarbejder. Dette kan både være i private hjem gennem daglige opgaver, eller i forbindelse med større konstruktioner. En maler ved meget om hvilke typer af maling der findes, og i hvilke forbindelser de forskellige typer skal bruges. Derudover kræves der stor viden om de materialer man maler på, om det så er træ, sten, tapet, fliser, mursten og meget andet. I jobbet skal man affinde sig med om man er mest til projektarbejde, der kan give mange forskellige opgaver på både kort og lang sigt, eller om man ønsker daglige opgaver, for eksempel hos private eller hos virksomheder. Jobbet er kreativt, også hvis der blot skal males vægge, og det kræver dygtighed og præcision at blive en god maler. Man kan blive uddannet maler.

Anlægsgartner:

En anlægsgartner har stor viden inden for at skabe større anlægsprojekter. Det handler ikke blot om at klippe en busk og trække ukrudt op, men også at kunne skabe sammenhæng og bæredygtige områder, der ser smukke ud i både solskin og regnvejr. Her kræves stor viden om alt fra planter og buske til fliser og små søer, for at kunne få alle elementer til at spille sammen. En anlægsgartner kan både have projekter hos private boliger, i parker og på forskellige institutioner som sygehuse, skoler og plejehjem, mens der også benyttes anlægsgartnere på museer og lignende. Jobbet kan bestå af kortere projekter, for eksempel dagsopgaver, større projekter i forbindelse med etablering og konstruktion af parker eller bygninger, og fastansættelser af forskellig art.

Snedker og tømrer:

Disse stillinger har utroligt meget variation, og kan give alt fra både små opgaver der kræver stor fingersnilde og større konstruktion- eller reparationsopgaver. Jobbene er forskellige og man skal vælge om man er til mindre byggeopgaver, som for eksempel møbler og udskæringer, eller om man er til de store konstruktionsopgaver som tagbyggeri og lignende. Også dette job kan fungere som projektarbejde på kort eller lang sigt, for eksempel under husbyggeri, eller daglige opgaver, for eksempel reparation eller renovering.

Hvilke kompetencer skal jeg have?

Skal man arbejde i denne branche, er praktiske kompetencer som regel et behov. Mange af stillingerne er forskellige og kræver derfor naturligvis også forskellige kompetencer. Der er både brug for præcision og ofte teknisk snilde, da branchen og udstyret altid er under udvikling. Der er stor mulighed for at dygtiggøre sig på forskellig vis og det resultat man laver kan ses og beundres af kunderne. I mange af stillingerne er der brug for viden inden for matematik og fysik, mens det også er en vigtig kompetence at kunne samarbejde med faste kollegaer, samt dem man kommer til at arbejde med under forskellige projekter. Dette kan både være kunder som man skal være enige med, når det kommer til design og konstruktion, mens man skal kunne samt de andre håndværkere og byggeledere man møder under byggerier.

Vi forbinder mennesker og virksomheder

Hos Kandidaterne forbinder vi arbejdssøgende med virksomheder og omvendt. Vi ønsker at hjælpe dig med at finde dit drømmejob, eller jeres virksomhed med at finde den perfekte kandidat til jeres ledige stilling. Vi kan både hjælpe med rekruttering til fastansættelse, med kort- og længerevarende vikariater samt Try & Hire. Vi har stor viden om mennesker, og vi ønsker at lave det bedste match for alle parter. Vi arbejder hele tiden på vores relationer med både virksomheder og jobsøgende og vi arbejder inden for de fleste brancher. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om Kandidaterne og dine muligheder. Udover Bygge og Anlæg opererer vi indenfor ledelse, IT og forskellige administrative stillinger. Derudover har vi kompetencer indenfor køkken og rengøring samt forskellige tekniske stillinger. Er du i tvivl om vi kan hjælpe dig med at finde dit nye drømmejob? Tøv ikke med at kontakte os, eller opret dit CV på Kandidaterne.dk med det samme.