BLIV RINGET OP
Jobsøgning

Af Julie Hægstad 25.11.2020

Sådan bliver du headhuntet

De fleste har en drøm om at blive headhuntet til et spændende job. Nu tænker du nok, at det er ude af dine hænder. Men der er faktisk flere ting, som du kan gøre, for at åbne dine muligheder for at blive headhuntet til et nyt job. I dette blogindlæg kommer vi med 4 gode råd til, hvad du selv kan gøre for at blive fundet.

Hvad er headhunting?

Først og fremmest skal vi have slået fast, hvad headhunting egentlig er. En headhunter er en person, som matcher virksomheder og potentielle medarbejdere. Ofte kontakter en headhunter dig, selvom du ikke har søgt den specifikke stilling - også selvom du måske allerede sidder i en anden stilling. For en headhunter gælder det om at finde den bedste kandidat, uanset metoden. Headhunting bliver ikke kun brugt til store lederstillinger og lignende. Du kan også sagtens blive headhuntet ved mere “almindelige” jobs som eksempelvis stillinger som marketingansvarlig, håndværker, sælger osv. 

  1. Opret dig i CV-databaser

Headhuntere og rekrutteringskonsulenter leder ofte efter kandidater i forskellige CV-databaser i deres søgen efter den rette kandidat. Derfor er det altid en god ide at oprette dit CV i flere forskellige databaser, så du er nem at finde. Jobindex og Jobnet har eksempelvis CV-databaser, som du gratis kan oprette dig i og på den måde blive fundet. 

Det er dog ikke nok at oprette dit CV og glemme alt om det. Det er vigtigt, at du løbende opdaterer dine erfaringer og kontaktoplysninger, så de altid er up to date. 

Husk, at du også altid kan oprette dit CV i vores database hos Kandidaterne. Så kontakter vi netop dig, hvis vi finder et job, hvor dine kvalifikationer er et match med stillingen.

  1. Vær søgbar på din LinkedIn

Der er mange fordele i at have en LinkedIn-profil. Den største fordel er, at den kan åbne for muligheder for at blive fundet af rekrutteringskonsulenter og headhuntere. Du kan gøre dig mere søgbar på LinkedIn ved at tilføje søgeord i din profilbeskrivelse. 

Du kan også klikke på ”Job” i menuen og derefter på ”Karriereønsker”. Her kan du vælge alle de stillinger, som du gerne vil dukke op sammen med, når en headhunter leder efter kandidater. Herunder kan du også vælge de områder, du gerne vil arbejde i, så du kan sætte dig fast på en bestemt branche. Det gør dig igen nemmere at finde.

Hvis du vil have mere information om, hvordan du gør din LinkedIn-profil mere søgbar, kan du læse vores tidligere blogindlæg om netop LinkedIn og headhunting

  1. Vær tydelig på din profil

I dine profiler online og i databaser skal du ikke bare skrive, at du er frisk på det hele. Det gælder om at gøre din profil så specifik som muligt, så det er nemt for headhunteren at finde lige præcis en som dig. Hvis du er for bred i din profil og i din beskrivelse af din erfaring, er der en risiko for, at din profil bliver uskarp. Det kan gøre, at du minimerer dine chancer for at blive headhuntet.

  1. Vedligehold kontakter i dit netværk

Sidst men ikke mindst, er en af de vigtigste elementer i headhunting netværk. En headhunter vil altid bruge sit store netværk til at finde kvalificerede kandidater til stillingen. Derfor skal du også vedligeholde dit netværk og dine kontakter. Det kan du gøre på platforme som LinkedIn og i den virkelige verden. Sørg for at skrive en kort besked til en person, som du måske har været til et møde eller seminar med, for derefter at tilføje dem til dit netværk.

Det kan også være en god ide at deltage i kaffemøder løbende - og ikke kun når du søger nyt job. Find en person, som du synes lyder interessant og sæt et kaffemøde op, så I kan snakke om løst og fast. Det kunne være en person indenfor din branche eller en person indenfor en branche, som du gerne vil have foden indenfor i. Det gælder bare om at have gå-på-mod.