BLIV RINGET OP
Jobsøgning

Af Julie Hægstad 29.05.2020

Er du blevet ledig? Sådan kommer du igennem det

Er du blevet ledig som konsekvens af Coronakrisen? Så er du ikke den eneste. Mange har mistet deres job som følge af krisen, og for de fleste var det mere brat, end de lige havde regnet med. Derfor kommer vi her med nogle gode råd til, hvordan du holder modet oppe og forhåbentligt kommer tilbage på arbejdsmarkedet igen meget snart.

Mange nye ledige på arbejdsmarkedet

På grund af Coronakrisen har flere a-kasser i den seneste tid har haft en stigning i ledigheden på over 50 procent. Hvis du også er en del af denne statistik, skal du læse med her. Når det gælder jobsøgning, kan det være svært at holde motivationen oppe. Men motivationen er vigtig, for at kunne komme ud på den anden side og forhåbentligt få et job. Derfor kommer her råd til at holde motivationen oppe i jobsøgningen og råd til, hvordan du kan forbedre din jobsøgning.

Find og behold motivationen i jobsøgningen

I jobsøgningen og især i en tid som denne, er det vigtigt at holde fast i motivationen. Hvis du først mister motivationen, bliver det tydeligt i dine ansøgninger, CV og samtaler. Ofte er det motivationen for et specifikt job, der kan gøre, at du bliver ansat. 

Nogle gode råd til at fastholde motivationen kan blandt andet være at skrue ned for dine succeskriterier. I stedet for kun at have fokus på at finde et job, så skær det ned i nogle spiselige bidder. Det kunne være, at du blot skal have fokus på at forbedre dit CV eller ringe til den og den virksomhed, kun med formålet om at skabe kontakt. Det kan også være at få lavet en LinkedIn-profil eller gøre den mere søgbar. På den måde får du løst dine delmål, og det bliver lettere at holde motivationen.

Du skal passe på med at gå død i jobsøgningen. Sørg for, at du også laver andre ting end at søge jobs. Motivationen kan hurtigt forsvinde, hvis du sidder med ansøgninger dagen lang alle ugens dage. Sørg derfor for at lave nogle ting som du elsker og som giver dig ro i hovedet. Så har du mere overskud, når du vender tilbage til jobsøgningen.

Hav styr på de forskellige dele af din jobsøgning

For at kunne finde dit næste job, er det selvfølgelig vigtigt at have styr på de essentielle dele, såsom:

  • CV
  • Ansøgning
  • Jobsamtalen
  • Research
  • LinkedIn

Vi har skrevet flere blogindlæg om disse emner. Du kan blandt andet læse mere om, hvordan du skriver det perfekte CV. Når du skal skrive et CV handler det nemlig ikke kun om at skrive tidligere erfaringer ned. Det gælder også om at målrette det til den stilling, du søger og gøre det overskueligt og læsevenligt. 

Du skal også have styr på, hvordan du skriver en god ansøgning. Her handler det igen om at målrette ansøgningen, så virksomheden konkret får at vide, hvad de kan bruge dine evner til. Her skal du altså gerne kunne kombinere virksomhedens mål og opgaver med dine kvalifikationer. Det kræver en del research, men når først din ansøgning er målrettet, er det nemmere for virksomheden at se, hvad de kan bruge dig til, og der er større chance for, at du kommer til en samtale.

Få hjælp til at finde et job med et vikarbureau

Det kan ofte være en fordel at få hjælp til at finde et job med et vikarbureau. Et vikarbureau kan hjælpe dig på vej og et vikariat er en god mulighed for at udnytte tiden som arbejdssøgende. Det er også en ideel måde at forbedre kompetencer, eller måske endda skabe nogle helt nye kompetencer du kan bruge i din jobsøgning. Ofte er det endda muligt, at et vikariat kan føre til en fastansættelse i virksomheden. 

Hos Kandidaterne kender vi til alt inden for rekruttering, og vi er vant til at hjælpe personer videre i job. Vi er et vikar- og rekrutteringsbureau, der især hjulpet en masse håndværkere i job gennem de seneste år. Vi opererer dog i mange forskellige brancher, så der er rig mulighed for at finde et job gennem os. Hvis vi også skal hjælpe dig med at finde dit nye arbejde, så tøv ikke med at kontakte os.

Du kan desuden altid uploade dit CV hos os, og så kontakter vi dig, hvis vi har en stilling, der matcher. Vi har lige nu flere spændende stillinger liggende. Se dem på vores hjemmeside under “find job”.