BLIV RINGET OP
Jobsøgning

Af Julie Hægstad 04.02.2020

5 fejl du bør undgå i din jobsøgning

Som jobsøger kan man nemt føle, at man gør alt forkert, fordi man får afslag på afslag. Selvom du måske gør alting rigtigt, og du har motivationen for at søge drømmejobbet, kan der alligevel være nogle små fejl, som du skal holde øje med - og som du kan undgå. Derfor har vi her samlet 5 fejl, du kan begå og undgå i din jobsøgning.

Fejl du kan lave i både CV, ansøgning og til jobsamtalen

I et tidligere blogindlæg, havde vi fokus på, hvilke fejl man kan begå, når man hyrer en ny medarbejder. Men fejlene går begge veje. Der er også mange ting, du kan gøre forkert i ansøgningsprocessen - måske endda flere end du lige går og tror. Det gælder både ting i dit CV og ansøgning, og hvis du er så heldig at komme til en jobsamtale. Derfor har vi samlet 5 typiske fejl, du kan begå, når du søger et nyt job. 

1. Du har ikke en overordnet jobsøgningsplan

Det er helt essentielt at have en plan for, hvilke jobs du skal søge. Når du har en overordnet plan, skal du kun søge jobs, som enten er drømmejob, eller som kan gøre dig klar til en dag at få dit drømmejob. Du undgår derfor at bruge tid på at søge jobs, der egentlig ikke tager dig i den rigtige retning. Hvis du ikke har en plan, kan du bruge rigtig meget tid på at søge de “forkerte” jobs, som du i sidste ende ikke vil have alligevel. Brug derfor energi på at søge de jobs, som du ved, er noget for dig. Inden du begynder søgningen kan du derfor passende lave en form for oversigt over overordnede jobstillinger, som du kunne tænke dig at arbejde i. Et andet godt råd er at lave en top 10 liste over de virksomheder, som du kunne tænke dig at arbejde i. Research derefter de 10 virksomheder og find ud af, om du kan søge uopfordret til dem. På den måde bruger du din tid og energi på noget, som du virkelig gerne vil arbejde med eller en virksomhed du gerne vil arbejde i. 

2. Du er ikke tydelig i forhold til det du skal kunne

En anden fejl kan være hvis du ikke er tydelig i forhold til det du kan, og det du skal kunne - både i din ansøgning og til en potentiel jobsamtale. Hvis du ikke er kommet omkring de nævnte specifikke kompetencer fra jobannoncen, er det skidt. Lad være med at snakke udenom og vær tydelig i forhold til det, der står du skal kunne i jobannoncen. Her er det også essentielt at bruge relevante nøgleord. Det kan være nøgleord, som findes i jobannoncen eller de nøgleord, der findes generelt inden for den specifikke branche. Du skal selvfølgelig ikke stryge om dig med alle de bedste nøgleord, men støt dem op med dine erfaringer og din kunnen. Her er det især relevant at bruge eksempler, så arbejdsgiveren kan se, hvad du kan i forhold til den specifikke stilling. 

3. Du har skrevet en perfekt ansøgning men vedhæftet standard CV’et 

Du tænker måske, at du skal lægge meget energi i ansøgningen. Det skal du også, men ansøgningen er absolut ikke det vigtigste. Du skal huske også at opdatere dit CV, så det passer til ansøgningen. Hvis du har brugt lang tid på at skrive den perfekte ansøgning, og du glemmer at opdatere dit CV og bare vedhæfter et standard et, kan du ligeså godt give op på forhånd. Størstedelen af rekrutteringskonsulenterne læser nemlig dit CV først, så hvis du ikke har tilpasset dit CV til den specifikke stilling, læser de ikke engang videre til ansøgningen. Derfor er det vigtigt at bruge lige så lang tid på dit CV som din ansøgning. Et relevant tip her er at skrive de specifikke kompetencer og den specifikke virksomhed ind i din profilbeskrivelse i starten af CV’et. På den måde fanger du arbejdsgiveren eller rekrutteringskonsulenten med det samme - og hvis du er heldig, bliver de også fristet til at gå skridtet videre og læse din ansøgning. 

Hvis du er i tvivl om de mere basale ting ved CV’et, kan du altid tjekke vores ultimative guide til et godt CV ud.

4. Motivationen er ikke tydelig nok

Ingen vil ansætte dig, hvis du ikke skriver, hvorfor du er den perfekte til jobbet. Det er så vigtigt, at du fremhæver din motivation - både i dit CV og i din ansøgning. Den skal komme som det allerførste i begge tilfælde. Skriv, hvorfor det lige netop er denne virksomhed og dette job, hvor dine kompetencer kan komme i spil. Din potentielt nye arbejdsgiver skal vide præcis, hvorfor du har motivationen til denne stilling. En måde at gøre det på, er at skrive virksomheden specifikt ind i din ansøgning. Vores tidligere blog post handler netop om, hvordan du kan målrette din ansøgning til virksomheden og på den måde skabe motivation. 

5. Du holder ikke den gode balance under jobsamtalen

Hvis du er så heldig at komme til en jobsamtale, kan det være svært at vide, hvordan du skal fremstille dig selv. Du skal selvfølgelig være dig selv, men på grund af nervøsitet og pres over at klare det godt, kan du falde ud til en af de to mulige sider: Du er enten for underdanig eller for arrogant. Og begge dele er kan være farlige i en jobsamtale situation. 

Du skal ikke være for underdanig, fordi du så kan risikere at virke for svag og tilbagetrukket, hvilket kan være negativt i en jobsituation. På jobbet skal du helst selv kunne tage styring, og det viser underdanighed ikke. Du skal også stå ved de ting, som du er god til og fremhæve dine kompetencer. Det er helt essentielt, at du kan klare jobbet, og derfor skal du også være selvsikker og fremtrædende. Du skal på den anden side ikke være for arrogant, fordi det også sender et forkert signal. Prøv i stedet at find en middelvej, hvor du både er selvsikker og fremtrædende, uden at virke arrogant.

Nu har du forhåbenligt fået styr på, hvilke fejl, du skal undgå i din jobsøgning. Så er det bare med at komme i gang!